Pekingin talviolympialaiset päättyivät – Suomelle kahdeksan mitalia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen 94 urheilijan kokoinen olympiajoukkue saavutti Pekingin talvikisoista kahdeksan mitalia, joista kaksi oli kultaista, kaksi hopeista ja neljä pronssista. Mitalit tulivat hiihdosta ja jääkiekosta. Pekingiin lähti 94 urheilijaa, joista 52 toi kotiin mitalin.

Pistesijatason suorituksia tuli lumilautailusta ja yhdistetystä sekä sijoituksia 16 parhaan joukkoon lisäksi ampumahiihdosta, freestylesta, mäkihypystä ja taitoluistelusta. Suomi on edellisen kerran yltänyt parempaan suoritukseen Salt Lake Cityssä 2002.

– Ei ole sattumaa, että kovin menestys tuli jääkiekosta ja maastohiihdosta. Nämä kaksi ovat olympialajeissa ainoat kärkilajimme tukijärjestelmäluokittelussamme. Se tarkoittaa, että näissä lajeissa on koko suomalaisen huippu-urheilun vahvin menestysperinne, valmennusjärjestelmä ja osaaminen ja sitä kautta myös kaikkien toimijoiden yhteinen resursointi. Tuo yhtälö tuottaa jatkuvaa tulosta, Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki sanoo.