Liikuitko Saariselällä viikonloppuna? Poliisi pyytää havaintoja kauppakeskuksen tulipalosta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapin poliisilaitos tutkii kauppakeskus Kuukkelin tulipaloa. Paloon ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi kerää nyt havaintoja viikonlopulta tutkinnan tueksi.

– Inarin poliisipartio sai maanantaina 21. helmikuuta kello 03:23 tehtävän, jonka mukaan Saariselällä Kuukkelin tiloista oli tullut liikeilmaisimen hälytys kauppakeskuksen sisältä. Poliisipartion ollessa vielä matkalla Saariselälle tuli hätäkeskukseen kaksi ilmoitusta saman rakennuksen tulipalosta. Ilmoitusten mukaan liekit näkyivät jo ulkorakenteissa, Lapin poliisi kertoo.

Ilmoittajat olivat sivullisia. Rakennuksen pihapiirissä olleet kolme matkailuautoa siirrätettiin pois palon vaara-alueelta. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa ja mitään rikokseen viittaavaa ei ole tullut ilmi.

– Pelastuslakiin perustuen sekä pelastuslaitoksella että poliisilla on tutkintavelvollisuus huomattavaan omaisuusvahinkoon johtaneessa tulipalossa. Poliisin taktinen tutkinta aloitettiin heti maanantaina ensi-ilmoittajien puhuttamisella ja muiden tietojen keräämisellä. Palopaikan tekninen tutkinta on aloitettiin tiistaina 22. helmikuuta.

Poliisin tietojen mukaan viimeinen henkilö poistui kauppakeskuksesta sunnuntaina 20. helmikuuta kello 23:00 aikaan. Lapin poliisilaitos pyytää mahdollisia havaintoja sunnuntain kello 23:00 ja maanantain kello 05:00 väliseltä ajalta Kuukkelin lähistöltä. Poliisille voi ilmoittaa alueella liikkuneista ihmisistä kyseiseltä ajankohdalta sähköpostitse: rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi.

– Mikäli ihmisillä on valokuvia tai videoita palosta edellä mainitulta ajalta, pyydetään ne lähettämään linkin https://pouta.poliisi.fi/Kuukkeli kautta.