Netflix kieltäytyy esittämästä Venäjän propagandaa – asiakaspako oli liikaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin suoratoistoa tarjoaviin palveluihin lukeutuva Netflix joutui äskettäin Venäjän viranomaisten silmätikuksi, kun se määrättiin esittämään venäläisille asiakkailleen maan valtiollisen televisiokanavan materiaalia. Toisin sanoen Netflix määrättiin esittämään valeuutisia ja propagandaa tästä päivästä lähtien.

Netflix ei muutamaan päivään sanoutunut irti vaatimuksista, joten maanantaina ympäri maailmaa alkoi levitä kampanja, jossa palvelun käyttäjät irtisanoivat sankoin joukoin tilauksiaan ja kertoivat syyksi Ukrainan tilanteen. Tämän asiakaspaon myötä Netflix viimein astui julkisuuteen ja ilmoitti, ettei se aio alistua Venäjän vaatimuksiin.

Venäjän Roskomnadzorin vaatimukset astuivat voimaan tänään 1. maaliskuuta, mutta Netflix ei aio niitä toteuttaa. Näiden vaatimusten mukaan Netflixin olisi tullut välittää 20 venäläisen kanavan materiaalia palvelussaan. Vaadituista kanavista varsinkin Channel One on maan hallintoa valeuutisilla tukeva kanava. Vielä toistaiseksi on epäselvää kieltääkö Venäjä Netflixin toiminnan maassa kokonaan.