Väsyttääkö pandemia sinuakin? Väestöliitto tarjoaa nyt apua

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Koronaepidemian aikana mielenterveys, hyvinvointi ja työssä tai opinnoissa jaksaminen ovat joutuneet koetukselle. Tämä koskettaa kaikkia ihmisiä. Kaiken hullunmyllyn keskellä ei kannata jäädä yksin, vaan apua on saatavilla.

Väestöliitto ja sen kumppanijärjestöt tarjoavat valtakunnallista, kaikkien saatavilla olevaa, maksutonta tukea Väestöliiton ylläpitämällä Hyvä kysymys -palvelualustalla. Erityisesti pienten lasten vanhempien jaksaminen ja parisuhdetyytyväisyys ovat heikentyneet ja ahdistuneisuus, yksinäisyys ja masennus lisääntyneet pandemian aikana. Vanhemmat kaipaavat tukea ja toivoa pitkittyneen pandemian tuomiin haasteisiin.

Nuorille ja nuorille aikuisille koronapandemia on ollut erityisen raskasta. Opinnot, ystävyyssuhteet ja seurustelu etänä ovat lisänneet yksinäisyyttä, toivottomuutta, masennusta ja muita psyykkisiä ongelmia ja vaikeuttaneet myös opintojen etenemistä. Hyvä kysymys -palvelualusta kokoaa yhteen järjestöjen maksuttomia palveluja ja luotettavaa ihmissuhde-, terveys- ja hyvinvointitietoa.

Palvelun tuottaa Väestöliitto ry yhdessä lähes 40 kumppanijärjestön kanssa. Palvelut Hyvä kysymys –sivustolla on tarkoitettu meille kaikille – nuorille, aikuisille, ikäihmisille, pareille ja perheille. Painopiste on ongelmien ennaltaehkäisyssä. Tarjolla on ammattiapua ja vertaistukea. Matalan kynnyksen palveluissa voi asioida voi rekisteröitymättä, nimettömästi tai nimimerkillä. Palvelu on saavutettava ja tietoturvallinen.