Tatuointikampanja vankilassa – jengitunnukset saa nyt piilotettua

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Chicagon alueen vankiloissa on aloitettu kokeilu, jossa vangit voivat varata ajan tatuoitsijalle. Ideana on, että heidän vartalossaan olevat jengitunnukset ja heimomerkinnät poistetaan. Henkilö ei siten kanna enää minkään ryhmittymän leimaa ihollaan.

Erik Eck -niminen vanki kertoo, että jokaisella hänen ihollaan olevalla tatuoinnilla on oma tarinansa. Tatuointia on pidetty kirjallisena sopimuksena siitä, että Eck on tavallaan ollut tietyn jengin omaisuutta. Nyt tatuoinnin peittämällä hänellä on mahdollisuus päästä jengistä eroon kokonaisvaltaisesti.

Hän kuului pahamaineiseen Latin Kings -jengiin. Jengin tunnuksena on karjuva leijona, jonka hän peitti karhun kuvalla. Hän ei halua enää olla merkattu mies. Uusi tulevaisuus odottaa vankeusrangaistuksen jälkeen ja elämässä on realiteetit ja perspektiivi loksahtaneet paikoilleen.