Luksussamppanjaa vedettiin myynnistä – pulloihin päätynyt ehkä huumetta

Ohhoh! Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Erä Moët and Chandonin Ice Impérial -samppanjaa on vedetty pois myynnistä Saksassa ja Hollannissa. Pulloihin epäillään päätyneen vaarallisia annoksia ekstaasinakin tunnettua MDMA-huumetta. Saksan Weidenissä sijaitsevaan ravintolaan hälytettiin helmikuussa ambulanssi.

Kahdeksan ravintolassa asioinutta ihmistä oli saanut äkillisen sairaskohtauksen, ja heidät kiidätettiin sairaalaan. Yksi uhreista, 52-vuotias mies kuoli. Kaikki sairaskohtauksen saaneet olivat juoneet ravintolassa samasta samppajapullosta. Food and Safety News -sivuston mukaan Hollannissa on ilmennyt neljän samankaltaista tapausta.

Paikallinen elintarvikeviranomainen on sittemmin julkaissut varoituksen, joka koskee kolmen litran Moët and Chandon Ice Impérial -pulloja eränumerolla LAJ7QAB6780004. Saksalaistapauksen tutkinnoissa tehdyt laboratoriotutkimukset osoittivat samppanjapullon sisältäneen MDMA:ta. Tiedossa ei ole, kuinka ainetta päätyi juoman sekaan.