Jussie Smollett vankilaan – tehtailikin itse rikoksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Empire-draamasarjan näyttelijätähti Jussie Smollett on joutunut vankilaan. Mies nousi kertaheitolla otsikoihin pahoinpitelyn vuoksi muutama vuosi sitten. Ensin epäiltiin, että hyökkäys oli rasistinen viharikos, koska näyttelijä on tummaihoinen ja avoimesti homoseksuaali. Pian selvisi, että hän oli lavastanut pahoinpitelynsä.

Näyttelijä Jussie Smollett todettiin joulukuussa syylliseksi viiteen syytekohtaan. Nyt 39-vuotias näyttelijä on passitettu vankeuteen 150 päivän ajaksi. Hänen koeaikansa on vankeusrangaistuksen jälkeen 30 kuukautta, CBS News kertoo.

Erityissyyttäjä Dan Webb puhui joulukuussa tiedotusvälineille ja kertoi, että hänen viestinsä valamiehistölle oli, että Smollett teeskeli viharikoksen ja sitten valehteli siitä poliisille ja sitten pahensi rikoksiaan valehtelemalla tuomaristolle oikeudenkäynnin aikana ja samalla loukkasi tuomioistuimen älykkyyttä, Fox News uutisoi.

Poliisi selvitti nopeasti tapahtuneen jälkeen, että pahoinpitelystä syytetyt nigerialaisveljekset olivat Smollettin tuttuja entuudestaan. Epäiltiin, että Smollett olisi lavastanut oman hyökkäyksensä. Syytteistä luovuttiin välillä, mutta korkein oikeus palautti jutun takaisin käsittelyyn. Chicagon kaupunki vaati näyttelijältä korvauksia liittyen oikeudenkäyntikuluihin ja rikostutkijoiden ylityökorvauksiin pahoinpitelyjutussa.