Jäätävä suoritus: Mies istui jääkuutioiden seassa 3,5 tuntia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka suomessa onkin totuttu talven pakkasiin, tulisi harvoille todennäköisesti mieleen istua vapaaehtoisesti tuntikausia jään ympäröimänä. Valerjan Romanovski on kuitenkin toista maata.

Valerjan Romanovski kiipesi taannoin Liettuan Vilnaan pystytetyn, jääkuutioilla täytetyn lasikuution sisään. Hän istui jään seassa kolme tuntia ja 28 minuuttia. Puolen vuoden ajan tempausta varten harjoitellut Romanovski rikkoi jäiden keskellä istumisen aikaisemman ennätyksen, 35 minuuttia ja 33 sekuntia.

– Olen ollut tekemisissä kylmyyden kanssa useiden vuosien ajan. Päätin puoli vuotta ennen ennätyksen rikkomista kokeilla voimiani tämän koettelemuksen parissa. Harjoittelin jonkin verran, kunnes päätin ennätyksen olevan käteni ulottuvilla, Romanovksi kuvaili Guinnessin ennätystenkirjalle.