Säässä keväinen käänne – tavallista lämpimämpi sää jatkuu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kevät sai maaliskuun toisella viikolla hieman takapakkia alkuviikosta Suomen yli pyyhkäisseen lumisaderintaman ja pakkasen vuoksi. Viime viikon lopulla säähän tuli kuitenkin aurinkoinen käänne, joka nosti lämpötilat keväisiin lukemiin. Sosiaalisen median perusteella suomalaiset viettivätkin viikonlopun pitkälti ulkoilmassa.

Lämmmin föhn-tuuli puhaltaa Forecan mukaan Suomessa edelleen, joten keväisen sään odotetaan jatkuvan myös alkuviikosta. Sääennusteet lupaavat ainakin Etelä-Suomeen poutaista, joskin Lapin keski- ja pohjoisosassa voi tulla lumikuuroja.

Kuukausiennusteen perusteella alkanut viikko olisi kuiva ja jopa 3-6 astetta tavanomaista lämpimämpi. Samalla teillä liikkuvia varoitellaan liukkaana jatkuvista keleistä. Koska lämpötilat laskevat öisin pakkasen puolelle, jäätyvät sulamisvedet tienpinnoille.

Meteorologit eivät vielä uskalla veikata, alkaako terminen kevät lähipäivien aikana. Terminen kevät alkaa vuorokauden keskilämpötilan ollessa pysyvästi nollan yläpuolella. Tilastollisesti se alkaa eteläisessä Suomessa ennen 26. helmikuuta, ja esimerkiksi viime vuonna se alkoi maan eteläosassa 14. maaliskuuta.