Pyörävarkauksista epäilty pidätettiin – valtava pyöräkasa näkyi jopa Google Mapsissa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on pidättänyt Iso-Britannian Oxfordissa pyörävarkauksista epäillyn 54-vuotiaan miehen. Miehen kodin takapiha oli niin täynnä polkupyöriä, että ne näkyivät jopa Google Mapsin sateliittikuvissa.

Poliisit hälytettiin miehen kotiin naapureiden valitettua rotista, jotka olivat alkaneet asuttamaan pyörien täyttämää takapihaa. Muutamien polkupyörien sijaan tontilta löytyi jopa 500 pyörää. Kulkuneuvoja oli kertynyt takapihalle ainakin viiden vuoden ajan.

Pidätetyn naapurissa asuvan Collen Butlerin mukaan pyöriä oli tuotu tontille niin yöaikaan kuin päivisinkin. Naapuri oli väittänyt Butlerille lähettävänsä kulkuneuvot Afrikkaan apua tarvitseville lapsille. Butler kuitenkin toteaa Daily Mail -lehdelle, etteivät pyörät  kadonneet takapihalta Afrikkaan tai minnekään muuallekaan.

Naapurin mukaan noin 160 pyörää poistettiin tontilta vuonna 2017, mutta myöhemmin ne ilmestyivät takaisin takapihalle. Poliisi on sittemmin vapauttanut pidätetyn miehen. Tapauksen tutkinta kuitenkin jatkuu edelleen.