Älä vie vielä talvitakkia varastoon – edessä tavanomaista kylmempää säätä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keväiset säät saivat viikonloppuna täyskäännöksen Suomessa riehuneen myrskyn muodossa. Myräkän jälkeen säät jatkuvat tavanomaista kylmempinä. Suuressa osassa Suomea satoi maanantaina lunta, mikä esimerkiksi heikensi ajokeliä merkittävästi.

Maanantaina 28. maaliskuuta alkaneen viikon keskilämpötila on Forecan mukaan Suomessa 3-5 astetta keskimääräistä kylmempi. Vielä maanantaina etelään ja länteen osui väliaikaisesti lauhempaa ilmaa. Sään kylmetessä päivälämpötilat ovat suuressa osassa maata kuitenkin pakkasen puolella, etelässä nollan tienoilla.

Öisin pakkaset ovat etelässä ja maan keskiosissa jopa 10-15 asteen tienoilla. Pohjoisessa pakkasasteet voivat pudota 30 asteen tienoille. Huhtikuusta on tämänhetkisen ennusteen perusteella tulla Suomessa tavanomaista kylmempi. Forecan Kristian Roine varoittaa arktisen ilman voivan pysytellä Suomen yllä jopa useiden viikkojen ajan.