Mies ruiskutti sukuelimeensä kokaiinia – karmivat seuraukset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kokaiinin ruiskuttamisella sukuelimeen voi olla ikäviä seurauksia. Tämä käy ilmi American Journal of Case Reports -julkaisussa julkaistusta tapauksesta, joka tapahtui New Yorkissa. Bronxissa sijaitsevan sairaalan ensiapuun oli saapunut 35-vuotias mies, joka oli kolme päivää aikaisemmin ruiskuttanut sukuelimensä verisuoneen kokaiinia.

Mies valitti kärsineensä äärimmäisestä kivusta sukuelimen ja nivusten alueella. Potilaan elin oli tummunut, turvonnut, ja siitä erittyi pahanhajuista eritettä. Potilas oli käyttänyt pitkään suonensisäisiä huumeita ja kertoi ruiskuttaneensa kokaiinia samaan suoneen ainakin kerran kahden viikon sisällä ongelmitta.

Potilas ei suostunut leikkaukseen jossa kuolevaa ihoa olisi poistettu, joten hänelle annettiin viiden vuorokauden suonensisäinen antibioottikuuri.

Kokaiinia käytetään usein nuuskaamalla sitä nenän kautta. Toisinaan huumetta käytetään kuitenkin myös suonensisäisesti, mikä voi pahentaa terveysriskejä huomattavasti esimerkiksi kuolioiden muodossa. Katukaupassa myynnissä oleva kokaiini on tyypillisesti jatkettua ja epäpuhtauksia sisältävää.