IKEA ja Marimekko yhteistyöhön – mallisto myyntiin ympäri maailmaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pohjoismaiset brändit, IKEA ja Marimekko, ovat päättäneet yhdistää voimansa maailmaa valloittaakseen. Yritykset luovat yhdessä tuotemalliston, joka on saanut inspiraationsa saunakulttuurista ja sen syvistä juurista pohjoismaisessa elämäntyylissä. Mallisto on tarkoitus lanseerata ensi vuonna, maaliskuussa 2023.

Pohjoismaissa, etenkin Suomessa rakastetaan saunomista ja se nähdään tärkeänä tapana viettää aikaa, virkistäytyä ja palautua. Saunaperinteen tärkeydestä kertoo myös se, että vuonna 2020 Unesco lisäsi suomalaisen saunakulttuurin ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Yhteistyön myötä IKEA ja Marimekko syventyvät saunan itsehoitorituaaleihin.

Mallisto tulee olemaan täynnä erilaisia vastakohtia kuuman ja kylmän, yksinkertaisen ja rohkean, leikkisän ja rauhallisen välillä. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun Marimekko suunnittelee yksinoikeudella kuosikokoelman yhteistyömallistoa varten.