Raju näky videolle: Boeing 757 hajosi kahtia hätälaskun jälkeen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Costa Rican Juan Santamarian kansainvälisellä lentoasemalla todistettiin torstaina dramaattista näkyä. DHL-kuljetusyhtiön rahtikone katkesi lentokentällä kahteen osaan hätälaskun seurauksena. DHL-rahtiyhtiön Boeing 757-200 -kone nousi ilmaan Juan Santamarian kentältä torstain aamupäivästä paikallista aikaa.

Pian nousun jälkeen koneessa ilmeni tekninen vika, jonka seurauksena se ohjattiin takaisin kentälle. Kone luisui kiitoradan ulkopuolelle ja hajosi lopulta kahtia. Onnettomuuden rajuudesta huolimatta kukaan ei loukkaantunut sen aikana. Yksi DHL:n rahtikoneen henkilökunnan jäsen toimitettiin varotoimenpiteenä lääkärintarkastukseen.

Onnettomuus tallentui sosiaalisessa mediassa levinneiksi videoiksi. The Guardian -lehden mukaan onnettomuuden uskotaan johtuneen koneen hydraulisessa järjestelmässä ilmenneestä ongelmasta. Lentokenttä avattiin uudelleen kello 15:30 paikallista aikaa, noin viisi tuntia tapahtuneen jälkeen.