Twitteriin mullistava uudistus – twiittejä voi pian muokata jälkikäteen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Somepalvelu Twitterissä jaettuja julkaisuja ei ole voinut muokata jälkikäteen. Ainoa keino muuttaa jo jaettua twiittiä on ollut toistaiseksi poistaa julkaisu kokonaan ja julkaista se uudelleen muokattuna. Lähitulevaisuudessa asiaan on kuitenkin tulossa muutos.

Twitterin virallisella tilillä 1. huhtikuuta julkaistussa twiitissä palvelun kerrottiin työskentelevän viestien muokkaamisen mahdollistavan edit-napin parissa. Moni luuli twiittiä aprillipilaksi. Twitter on kuitenkin sittemmin ilmoittanut, ettei kyseessä ollut vitsi.

Twitterin tiedottajan mukaan yhtiö on työskennellyt edit-napin parissa vuodesta 2021 saakka. Suunnitelmissa on kokeilla ominaisuuden käyttöä myöhemmin tänä vuonna. Julkaisujen muokkaaminen jälkikäteen mahdollistetaan kuitenkin ainakin alkuun vain maksullisen Twitter Blue -palvelun käyttäjille.

Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey kertoi vielä vuonna 2020 Wired-lehden videolla, ettei viestien muokkausmahdollisuus ole suunnitteilla. Hänen mukaansa twiitin sisällön muokkaaminen jälkikäteen aiheuttaisi ongelmia erityisesti tapauksissa, joissa julkaisua on jo ehditty jakaa uudelleen muiden Twitter-käyttäjien toimesta.