Näin varmistut Kinder-munien turvallisuudesta

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kinder-tuotteita vedettiin taannoin pois myynnistä. Takaisinvedon taustalla olivat monissa EU-maissa todetut salmonellatartunnoat, joiden epäiltiin olleen peräisin Kinder-munista. THL:n mukaan Kinder-tuotteissa ei ole Suomessa havaittu salmonellabakteeria.

Salmonellaepäilyt koskevat vain Belgian Arlonin tehtaassa valmistettuja Kinder-tuotteita kaikkien sijaan. Mikäli ostetun Kinder-munan tai muun tuotteen syöminen epäilyttää, voi sen turvallisuudesta Ruokaviraston mukaan varmistua tarkastamalla kääreestä sen alkuperän. Turvallisia ovat esimerkiksi Puolassa valmistetut suklaamunat.

  • Jos tuote on valmistettu Puolassa, on valmistuspaikaksi merkitty selvästi Warszawa, Polonia.
  • Päiväysmerkinnän tyyli ja väri on erilainen kuin Belgiassa valmistetuissa tuotteissa. Puolassa valmistetun tuotteen päiväysmerkintä on oranssilla pohjalla oleva valkoinen teksti. Belgialaisvalmisteisen tuotteen merkintä on vaakatasossa, mustalla tekstillä valkoisella pohjalla.