Sääennustus lupaa viileää toukokuun alkua: ”Vappupiknikille hiihtäen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää jatkuu tuoreen kuukausiennusteen perusteella Suomessa ajankohtaan nähden keskimääräistä kylmemmissä merkeissä. Jopa lumipyryt ovat edelleen mahdollisia toukokuuta lähestyessä.

– Jos tämä ennuste toteutuu, niin osassa maata voi mennä vappupiknikille hiihtäen tai pulkalla, sillä tuskin tämän ennusteen valossa lumet hetkessä sulavat. Lunta on niin paljon, että varsinkin metsäalueilla sitä tulee todennäköisesti riittämään vielä toukokuun puolellekin varsinkin maan keski- ja pohjoisosassa, meteorologi Markus Mäntykangas kertoo Forecan blogissa.

Pääsiäispäivänä 18. huhtikuuta lämpötilat voivat kohota aurinkoisilla alueilla 10 asteen tienoille maan etelä- ja keskiosassa, mutta viikko on Suomessa ajankohdan keskimääräisiä lukemia kylmempi. Keskimääräistä kylmempää ilma ennustetaan myös 25. huhtikuuta ja 2. toukokuuta alkaville viikoille. Mahdolliset sateet voivat tulla lumenakin.

– Edelleen ensi viikolla on talvisen sään potentiaalia, paikallisesti voi pyryttää lunta. Varsinkin yö- ja aamuaikaan maisema voi muuttua hyvinkin talviseksi, ihan eteläisintä Suomea myöten, Mäntykangas varoittaa.