Saitko oudon rekrytointiviestin puhelimeesi? Kyseessä on todennäköisesti huijaus

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet suomalaiset ovat saaneet viime päivinä outoja rekrytointiviestejä. Osassa sekä Whatsappissa että tekstiviestitse leviävissä viesteistä vastaanottajalle tarjotaan töitä, osassa hänen väitetään jo saaneen työpaikan. Osa viesteistä on lähetetty Fenton-yhtiön nimissä.

Viesteissä on mukana linkki, joka johdattaa WhatsApp-keskusteluun. Keskustelun edetessä viestin vastaanottajaa yritetään johdatella lataamaan älylaitteeseensa epäilyttävä ohjelma. Viestejä on lähetetty useista eri numerosta ja eri maiden suuntanumeroista.

Outoja viestejä on puitu muun muassa Twitterissä, Kukasoitti-palvelussa ja Redditissä. Kyseessä on Suomessa melko uudenlainen huijauksen muoto, mutta Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on jo tietoinen asiasta.

– Tällaisissa tapauksissa, joissa tulee odottamaton tekstiviesti ja tarjous, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Silloin se todennäköisesti ei ole totta, Kyberturvallisuuskeksuksen tietoturva-asiantuntija Max Mäkinen kommentoi Ilta-Sanomille.