Helsinki lisää kaupunkiviihtyvyyttä – keskustaan suunnitellaan kesäkatuja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet kotimaan matkailusta. Pääkaupunkiseutu on edelleen yksi suosituimmista päiväretki- tai viikonloppukohteista. Kesäinen Helsinki houkuttelee jatkossa kävijöitä ja hemmottelee alueen asukkaita vehreillä kesäkaduilla.

Helsinki suunnittelee neljää kesäkatua Kaartinkaupungin alueelle. Kesäkadut luovat alueelle viihtyisää kävely-ympäristöä kesäkuun alusta aina elokuun loppuun. Nyt suunnitelluista kesäkaduista rakentuu yhtenäinen kävelyverkosto Kaartinkaupungista Ullanlinnaan.

Ensimmäinen osuus on viime kesän tapaan Kasarmikadulla välillä Eteläesplanadi-Pohjoinen Makasiinikatu. Reitti jatkuu Kasarmikadulta Pienelle Roobertinkadulle ja sieltä edelleen Erottajalle. Erottajankadun kesäkatu mahdollistaa yhden kaistan varaamisen terassien ja jalankulkijoiden käyttöön.

Pieneltä Roobertinkadulta on luonteva siirtymä nykyiselle kävelykadulle Isolle Roobertinkadulle tai kohti etelää Korkeavuorenkadulle. Kesäkatu jatkuu jälleen Korkeavuorenkadulla välillä Tarkk´ampujankatu-Vuorimiehenkatu.

Alueen lähikadut, kuten Yrjönkatu, Ratakatu ja Kapteeninkatu johdattelevat opastein kohti kesäkatuja. Kesäkaduilla liikutaan kävelijöiden ehdoilla. Tontille ajo ja huoltoajo on sallittua.