Onko eettistä aikuisviihdettä olemassa? Kyllä, mutta sitä pitää etsiä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vastuullisuus on päivän sana. Ihmiset haluavat olla kodissa, yhteiskunnallisesti ja globaalisti vastuullisia. Elämäntapaan kuuluu muun muassa ihmisten ja eläinten oikeudet, puhtaus, eettisyys ja moraali. Luomusta ollaan valmiita maksamaan enemmän.

Ideologisella tasolla tämä kuulostaa ihailtavalta, mutta toteutus on yleensä käytännössä toisenlainen. Eletään juppiajan uutta tulemista ja miljonäärien elämästä on tullut tavallisten pulliaisten kauraa – tai niin ainakin esitetään. Aikuisviihde on ollut kuluneiden vuosikymmenten aikana lähinnä silikonilla pumpattujen tähtien esittämää voihkimista ja eritteillä mässäilevää jyystämistä.

Eettinen aikuisviihde tarkoittaa luomunautinnon esittämistä ja rakastelua sen ollessa aidoimmillaan. Erotiikka on eri asia kuin aikuisviihde. Kun se on vastuullisesti tuotettua, ovat sen parissa esiintyvät ihmiset aitoja ihmisiä, jotka eivät feikkaa.

Yleensä luomuaikuisviihteessä keskitytään ihmiseen, seksuaalisuuteen ja autenttiseen rakasteluun näyttelemisen sijaan. Alan teollisuus on bisnestä siinä missä muutkin kaupallisuuteen ja voiton maksimoimiseen pyrkivät alat. Jos aikuisviihde on tuotettu reilusti, ei sen varjolla ole poljettu ihmisoikeuksia.

Eettinen aikuisviihde tarkoittaa, että:

1. Esiintyjät ja elokuvantekijät saavat oikeudenmukaisen palkan.

2. Siitä joutuu usein maksamaan.

3. Se on tehty turvallisessa ympäristössä, jossa esiintyjiä kohdellaan kunnioittavasti.

4. Se osoittaa todellista nautintoa.

5. Se on luotu kaikenlaisille katsojille.

6. Se osoittaa monimuotoisuutta kehon koon, rodun, seksuaalisuuden, iän ja kykyjen mukaan.

7. Akti toteutetaan yhteisymmärryksessä.