Lapset ulos leikkimään – luonto tarjoaa sen mihin digi ei pysty

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Lasten vanhempien ja heidän kanssa työskentelevien tulisi kannustaa tenavia pihalle leikkimään. Luonto ja lähialueet ovat lapsille luontaisia ympäristöjä, joissa tutkitaan kasveja, eläimiä ja haistellaan raitista ilmaa. Mikään ei voita tätä.

Vuoden lastenhoitajaksi valittu Jonna Vilenius pitää leikkiympäristön rikastamista erityisen tärkeänä. Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLaL ry palkitsee Vuoden lastenhoitaja -tunnustuksella lastenhoitoalan ammattilaisen, joka on tehnyt ansiokasta työtä lasten, perheiden ja lastenhoitoalan puolesta. Vilenius on liiton mukaan aktiivinen lastenhoitoalan ammattilainen, joka toimii esimerkillisesti ja vireästi lasten puolestapuhujana.

– Luonto ja lähialueet ovatkin hänelle tärkeässä roolissa lasten kanssa toimiessa. Siellä ei tarvita leluja tai muita tarvikkeita, materiaalit ja leikkien aiheet löytyvät suoraan luonnosta, Vilenius ynnää.