Rikolliset toivat Suomeen valtavan määrän opioideja – Sisä-Suomen poliisi ratsasi tekijät

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo tehneensä laajaa huumausainerikostutkintaa. Poliisi teki useita Oxycontin-lääkeisiin liittyviä takavarikoita marraskuun 2021 ja helmikuun 2022 välillä. Oxycontin on huumausaineeksi luokiteltava lääkeaine. Se on erittäin vahva ja vaarallinen, heroiiniin verrattavissa oleva opioidi.

Epäillyillä rikoksilla on useita tapahtumapaikkakuntia. Kyseessä oli maahantuontikuvio, jossa tarkoituksena oli tuoda huumausaineita levitykseen Suomeen. Esitutkinnassa on kolme tutkintavankia ja nyt asia etenee syyteharkintaan useampana törkeänä huumausainerikosepäilynä

Kahden epäillyn kohdalla epäillään neljää törkeää huumausainerikosta ja yhden epäillyn osalta kolmea törkeää huumausainerikosta. Kaikkiaan rikoskokonaisuudessa epäillään välitetyn ainakin 5.600 Oxycontin-tablettia. Tabletit ovat olleet vahvuudeltaan 80 mg.