Kesätöitä riittää kaikille osaajille – työpaikkoja tarjolla valtava määrä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työnhakupalvelu Duunitori.fissä julkaistiin huhtikuussa yli 7.000 uutta kesätyöpaikkailmoitusta, kun viime vuonna vastaava luku oli yli 5.000 ja vuonna 2020 alle 2.000. Marras–huhtikuussa Duunitorilla julkaistiin yhteensä 34.096 kesätyöilmoitusta.

– Viime vuonna oli jo erittäin paljon avoimia kesätyöpaikkoja, ja tänä vuonna tilanne on ollut vielä valoisampi. Tähänastisen datan perusteella ennustan, että näin toukokuussa ja vielä kesäkuussakin tulee olemaan runsaasti viime hetken kesätöitä. On hienoa, että niin moni työnantaja on valmis tarjoamaan nuorille tärkeän kokemuksen, sanoo Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Aino Salonen.

Näillä aloilla on eniten kesätöitä:– Ravintola- ja matkailuala– Myynti- ja kaupan ala– Sosiaali- ja hoiva-ala– Terveydenhuoltoala– Julkinen sektori ja järjestöt– Rakennusala– Teollisuus ja teknologia– Kuljetus, logistiikka ja liikenne– Asennus, huolto ja puhtaanapito– Hallinto ja yleiset toimistotyöt