Mies yritti ostaa tehosekoittimen sipulin hintalapulla Vantaalla – tuomittiin oikeudessa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuusikymppinen helsinkiläismies on tuomittu lievästä petoksesta. Hän yritti ostaa tammikuussa Vantaan K-Citymarket Jubossa tehosekoittimen sipulin hinnalla. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mies oli liimanut tehosekoittimen pakkaukseen sipulin hintalapun. Hän maksoi ostoksensa kaupan itsepalvelukassalla huijattuaan viivakoodinlukijaa väärällä tarralla. Tehosekoittimen hinta oli 59,99 euroa, kun taas sipuli olisi maksanut 0,54 euroa.

Mies jäi teostaan kiinni valvontakameran kautta hänen puuhiaan seuranneen vartijan toimesta. Petosta yrittänyt myönsi tekonsa hänet kiinni ottaneelle vartijalle, ja tehosekoitin palautettiin myyntikuntoisena kodinkoneosaston hyllylle. Kahdeksaan päiväsakkoon tuomittu mies joutui maksamaan sakkoja yhteensä 152 euron edestä.