Nainen kasvoi kultissa – ymmärsi asian vasta muutettuaan pois

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa asuva Faith Elizabeth Hunter kasvoi teksasilaisessa perheessä, joka kuuluu kristilliseen ultrakonservatiiviseen lahkoon nimeltään Institute of Basic Life Principles (IBLP). Lahko perustettiin vuonna 1961.

Lahkon käytäntöihin kuuluu, että naiset kasvatetaan vaimoksi ja äidiksi sekä synnyttämään ja kasvattamaan lapsia IBLP-miehelle, jonka hänen isänsä on valinnut. Monet meille tutut asiat, kuten meikkaus, tanssiminen, paljastava pukeutuminen ja viihteestä nauttiminen ovat kiellettyjä.

Liz muistaa lapsuudestaan, että hänen perheessään ei ollut televisiota, eikä hänen annettu katsoa elokuvia tai kuunnella ei-kristillistä musiikkia. Hän kuitenkin lähti kotikaupungistaan ​​yliopistoon. Vanhemmat luonnollisesti odottivat, että Liz olisi palannut kotiin perheensä luokse, mutta lahkosta erillään oleminen muutti kaiken.

Saatuaan uusia ystäviä ja käytyään terapeutin luona hän alkoi ymmärtää, että jokin oli vialla. Terapeutti lopulta kertoi naiselle, että hänen elämänsä ei ollut oikeudenmukainen tai se ei noudattanut yleisiä normeja. Hän on menettänyt tavalliset teini-ikään kuuluvat hassuttelut ja kokeilut sekä jäänyt ulkopuoliseksi oman elämänsä päätöksistä, koska vanhemmat päättivät kaikki asiat hänen puolestaan.