Turun Tuomiokirkon torniin kaksi webbikameraa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turun tuomiokirkon tornista avautuvaa maisemaa pääsee nyt ihailemaan netissä. Torniin on asennettu kaksi perinteistä webbikameraa, jotka kuvaavat kaupunkimaisemaa etelään ja länteen. Näkymässä voi siis tutkailla mun muassa Vanhan Suurtorin aluetta sekä Aurajokivartta satamaan saakka. Kameroiden kuvakulmaa voi myös hieman vaihdella.

– Tornista avautuu huikea näkymä, mutta se ei ikävä kyllä ole auki yleisölle, sanoo Tuomiokirkkoseurakunnan tiedottaja Eeva-Kaisa Ahlamo.

– Mietimme, voisiko näkymiä tarjota webbikameran kautta, ja iloksemme Turun kaupunki lähti myös mukaan hankkeeseen. Pohdin itse usein, kuinka monta auringonnousua ja -laskua Tuomiokirkko on aikojen saatossa nähnyt. On hauska ajatella, että voimme nyt yhdessä katsella sitä näkymää, jota kirkko on vuosien ajan vain naakkojen kanssa jakanut.

Turun kameroita voi katsoa täältä. Monissa muissa kaupungeissa, kuten esimerkiksi Tampereella, on käytetty jo vuosien ajan 360-asteen panoraamakuvaa tarjoavia kameroita. Yhdestä niistä voitiin seurata esimerkiksi uuden Nokia Arenan valmistumista.