18-vuotiaan fanin haave toteutui – paikkasi Pearl Jamin rumpalia stadionkeikalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosikkibändin kanssa soittaminen areenakeikalla on monen muusikonalun haave. Haaveesta tuli taannoin todellisuutta Yhdysvaltojen Kaliforniassa asuvalle 18-vuotiaalle Kai Neukermasille, joka pääsi paikkaamaan rumpali Matt Cameronia Pearl Jam -yhtyeen konsertissa.

Kun Kai Neukermans kuuli Matt Cameronin sairastuneen koronaan, päätti hän kerätä rohkeutensa. Nuorukainen lähetti viestin pari vuotta aikaisemmin tapaamalleen Pearl Jam -solisti Eddie Vedderin tyttärelle. Neukermans kertoi olevansa valmis paikkaamaan rumpalia Oaklandin konsertissa.

– Se tapahtui hetken mielijohteesta, enkä uskonut sen onnistuvan, Neukermans kuvaili San Francisco Chronicle -lehdelle.

Teinin yllätykseksi yhtye pyysi häntä lähettämään seuraavana päivänä videon rumputaidoistaan. Neukermans vastasi videolla jossa hän soitti Pearl Jamin kappaleen tahtiin, ja sai vastauksen yhtyeen maangerilta tunnin sisään. Manageri pyysi nuorukaista Pearl Jamin harjoituksiin stadionilla.

Pearl Jam oli ehtinyt saamaan kaksi korvaajaa Cameronille, mutta he päättivät antaa Neukermansin soittaa konsertissa rumpuja Mind Your Manners -kappaleessa. 20 000 hengen yleisö otti nuoren rumpalin vierailun vastaan räjähtävin aplodein. Vierailu ikuistettiin Youtubessa jaetuksi videoksi.