Yleisötilaisuuksia tänä kesänä erityisen paljon – poliisi muistuttaa järjestäjiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomesta eivät tänä kesänä tapahtumat lopu. Koronan hellitettyä erilaisten yleisötilaisuuksien määrä tulee olemaan erittäin suuri. Joukossa on muun muassa tapahtumia, jotka ovat peruuntuneet edellisinä kesinä korona vuoksi.

Poliisi on muistuttanut tapahtumien järjestäjiä tietyistä käytännön seikoista. Järjestäjien on syytä huolehtia lupa-asiat kuntoon hyvissä ajoin esimerkiksi sähköisesti poliisin verkkosivuilla. Poliisilla on oltava täydelliset tilaisuutta koskevat tiedot viisi vuorokautta ennen sen järjestämistä.

– Näin poliisi voi arvioida, voidaanko asia käsitellä ilmoituksena. Jos yleisötilaisuutta koskien pitää antaa muita määräyksiä, asiassa tehdään päätös, Sisä-Suomen poliisilaitos selventää.

Jos tilaisuudessa tarvitaan liikenteenohjaajia tai tilapäisiä järjestyksenvalvojia, tulee ilmoitus tehdä vähintään kaksi viikkoa etukäteen. Jos kyseessä on suuri tai monipäiväinen tapahtuma, kehottaa poliisi ottamaan yhteyttä järjestämispaikan poliisilaitokseen ja järjestelyjen alkuvaiheessa. Poliisin mukaan yllätyksiltä vältytään puolin ja toisin, jos turvallisuusasioista voidaan keskustella hyvissä ajoin.