Maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto avattiin Tampereella

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Särkänniemi ja Tampereen yliopistollinen sairaala Tays ovat avanneet Tampereelle maailman ensimmäiseksi kuvaillun sairaalahuvipuiston. Sairaalahuvipuisto sijaitsee Taysin pääaulan yhteydessä. Sairaalahuvipuisto on lasten ja nuorten sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen suunnattu elämysympäristö.

Sairaalahuvipuiston avajaisia juhlittin aiemmin tällä viikolla. Tarkoituksena on tuoda iloa ja perheiden yhdessäoloa myös elämänvaiheisiin, joissa lapsella ei ole mahdollisuutta lähteä sairaalan ulkopuolelle. Sairaalakäynti voi olla lapsille pelottavakin kokemus, mutta huvipuisto voi tehdä vierailusta hauskemman.

– Pääsemme avaamaan maailman mittakaavassa uniikin huvipuiston ja olemme siitä hyvin ylpeitä. Sairaalahuvipuisto on tärkein Särkänniemen yhteiskuntavastuuhankkeista. Olemme laittaneet tähän taloudellisia panostuksia, mutta ennen kaikkea sydämemme, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo tiedotteessa.

Sairaalahuvipuiston pääkohderyhmä ovat erityisesti 3-10-vuotiaat lapset. Huvipuiston kutsuvierasavajaisia vietettiin tiistaina 24. toukokuuta, ja yleisölle se on avoinna 25. toukokuuta alkaen. Huvipuisto on auki päivittäin kello 12-18.