Depeche Moden perustajajäsen Andy Fletcher on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elektronisen musiikin suurnimiin lukeutuvan brittiläisen Depeche Mode -yhtyeen kosketinsoittaja Andy Fletcher on kuollut. Yhtyeen perustajajäseniin kuulunut muusikko menehtyi 60-vuotiaana.

Depeche Moden tiedotti Fletcherin kuolemasta sosiaalisessa mediassa torstai-iltana. Tarkempia yksityiskohtia tähden poismenosta ei ole toistaiseksi kerrottu.

– Fletchillä oli todellinen kultainen sydän. Hän oli aina paikalla kun tarvitsit tukea, eläväistä keskustelua, hyvät naurut tai kylmän tuopin. Sydämemme ovat hänen perheensä luona, ja pyydämme pitämään heidät ajatuksissanne ja kunnioittamaan heidän yksityisyyttään näinä vaikeina aikoina, Depeche Moden tiedotteessa kerrottiin.

Alun perin bassoa soittanut Fletcher perusti Depeche Moden vuonna 1980 yhdessä Martin Goren, Vince Clarken ja Dave Gahanin kanssa. Kappaleista kuten Enjoy the Silence, Personal Jesus, Policy of Truth ja It’s No Good tunnettu htye saavutti 80-luvun aikana valtavan maailmanlaajuisen suosion, joka jatkuu edelleen. Depeche Mode on esiintynyt useaan otteeseen myös Suomessa, viimeksi helmikuussa 2018 Hartwall-areenalla.