Poliisi valvoo nuorten päihteidenkäyttöä koulujen päättäjäisviikonloppuna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koulun penkillä pakertaneet nuoret pääsevät tänä viikonloppuna ansaittuun kesän viettoon. Poliisi on tiedottanut valvovansa nuorten päihteiden käyttöä valtakunnallisesti päättäjäisviikonloppuna 3.-5. kesäkuuta. Valvonnan kohteina ovat nuorten alkoholin ja huumeiden käyttö.

Valvonta painottuu poliisin mukaan erityisesti nuorten kokoontumispaikkoihin, kuten lasten leikkipaikkoihin sekä päiväkotien ja koulujen pihoihin. Valvonalla pyritään ennalta estämään alkoholijuomien välitys alaikäisille sekä alaikäisten alkoholin hallussapito ja käyttö. Myös muihin yleisten paikkojen häiriöihin ja humalajuomiseen puututaan.

Poliisin mukaan alle 18-vuotiaiden alkoholin käytöstä ilmoitetaan aina vanhemmille ja lastensuojeluviranomaisille. Lisäksi seurauksena on usein 40 euron rikesakko. Valvontaa tehdään monilla paikkakunnilla Nuoriso- ja sosiaalitoimen sekä alkoholitarkastajien kanssa.

Viranomaiset varoittavat tottumattomien alkoholin käyttäjien olevan vaarassa saada alkoholimyrkytys. Lisäksi riski rikoksen uhriksi joutumiselle ja humalavahingoille kasvaa, varoittaa poliisitarkastaja Ari Järvenpää tiedotteessa.