Helsingin poliisi kirjasi kolme rikosilmoitusta kiekkojuhlinnasta – kaksi henkilöä otettu kiinni

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin polisi tutkii tapauksia, jotka liittyvät jääkiekon maailmanmestaruuden juhlimiseen. Vahingontekoihin, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen ja niskotteluun liittyvät rikosilmoitukset ja kiinniotot koskevat tapahtumia Helsingissä yöaikaan 29.-30. toukokuuta.

Poliisi epäilee 19-vuotiaan miehen hyppineen poliisiauton katolla Pohjoisesplanadilla. Tapausta mainittua tutkitaan vahingontekona. Myös poliisia vastaan niskottelusta epäilty mies otettiin kiinni poliisilain perusteella.

Toistaiseksi tuntemattoman henkilön epäillään puolestaan piirtäneen tagin poliisiauton takaosaan. Ajoneuvo oli pysäköity Havis Amanda -patsaan läheisyyteen. Tapaus on kirjattu rikosnimikkeellä vahingotenko.

Toista 19-vuotiasta epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta miehen kiivettyä Havis Amanda -patsaan suoja-aidan yli ja vastustettua vartijoita. Lisäksi poliisi otti kiinni 21-vuotiaan miehen, joka kiipesi vahvasti päihtyneenä samaisen patsaan päälle.