Donald Trumpin salarakkaan asianajaja vankilaan – varasti 300 000 dollaria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Asianajaja Michael Avenatti on tuomittu neljäksi vuodeksi vankeuteen lähes 300.000 dollarin, eli 280.000 euron varastamisesta entiseltä asiakkaaltaan, aikuisviihde-elokuvanäyttelijältä Stormy Danielsilta. Sama mies on huijannut ja kiristänyt rahaa myös muilta tahoilta.

– Hän käytti röyhkeästi ja julmasti hyväkseen haavoittuvaa uhria hänen epätavallisen uransa ja hieman epätavallisten uskomusten vuoksi, piirituomari Jesse Furman sanoi viitaten pornotähti Stormy Danielsiin, eli oikealta nimeltään olevaan Stephanie Cliffordiin.

Avenatti kärsii tällä hetkellä 30 kuukauden pituista vankeusrangaistuksesta yli 20 miljoonan dollarin kiristämisyrityksestä Nikeltä. Hän uhkasi tuoda julkisuuteen yhtiölle haitallisia tietoja, ellei yritys maksa hänelle. Hän joutuu oikeuden eteen ensi kuussa myös Kaliforniassa, jossa miehen kerrotaan kavaltaneen 10 miljoonaa dollaria selvitysvaroja ainakin viideltä asiakkaalta. Häntä syytetään myös veropetoksesta ja konkurssipetoksesta. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Avenatti auttoi Danielsia tekemään 800.000 dollarin kirjakaupan. Hän varasti syyttäjien mukaan lähes 300.000 dollaria ennakkomaksusta väärennetyn kirjeen avulla. Hän ohjasi maksut kirjankustantajalta Avenattin hallinnassa olevalle tilille, CNN selventää.