Esittelyssä Honor Magic4 Pro – hitaan kuvaajan loistovalinta

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Huaweista irtautuneen Honor-teknologiayhtiön tämän hetken lippulaiva Honor Magic4 Pro lienee yksi vuoden odotetuimmista uutuuksista premium-sarjan matkapuhelimiin. Staran testissä laite pärjäsi hyvin, ja erityisesti kameroiden kuvanlaadun osalta laite nousee genrensä kirkkaimpaan kärkijoukkoon.

Huippunopea lataus ja laadukas näyttö ansaitsevat myös kiitosta. Kauneusvirheitä testissä aiheuttivat lähinnä demolaitteen ohjelmalliset jumiutumiset ja heikko akkukesto, joihin molempiin tullaan toivottavasti saamaan korjauspäivityksiä laitteen tultua tällä viikolla myyntiin.

Honor Magic4 Pro

Honorin lippulaiva on suuresta koostaan huolimatta ainakin suurempaan käteen hyvin sopiva ja mukava käsitellä. 6,81″ LTPO AMOLED HDR10+ -näytön kaarevat reunat henkivät arvokkuutta ja tyylikkyyttä. Kirkkaan ja tarkan näytön mukautuva 1-120 hertsin virkistystaajuus säästää akkua ja optimoi katselumukavuutta. Laitteessa on Honorin kehittämä AI Privacy Call -ominaisuus, joka ehkäisee soittajien äänen kuulumisen ulkopuolisille. Ääni kuuluu puhelimen kuulokkeesta käyttäjän korvaan keraamisen kaiutinelementin avulla, joka välittää äänen värinän puhujan poskiluuta pitkin.

Honor Magic4 Pron äänenlaatu on poikkeuksellisen hyvä laadukkaiden stereokaiuttimiensa ansiosta. Videokuvaajille laite mahdollistaa myös ulkoisen langattoman mikrofonin yhdistämisen ilman erillisiä asetuksia tai sovelluksia, mikä helpottaa laadukkaiden videoiden tuottamista. Pääkameran kuvanvakautuksen puuttuminen on kuitenkin harmillinen puute ja näkyy esimerkiksi Facebookin livelähetysten kuvan heilumisena. Telekamerasta vakautus kuitenkin löytyy.

Pöly- ja vesitiivis Honor Magic4 Pro sisältää hintaluokkansa tämän hetken toiseksi parhaan kamerayhdistelmän. Kuvanlaadussa edelle nousee vain Samsung Galaxy S22 Ultra, kun esimerkiksi suurin odotuksin taannoin lanseerattu OnePlus 10 Pro jää selvästi näiden molempien taakse. Honorissa on 50 megapikselin laajakulmakamera 1/1.56 tuuman sensorilla, 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera ja 64 megapikselin telekamera.

Laadukas optinen kuvanvakain ja laskennallinen kuvausteknologia parantavat kuvien laatua varsinkin kaukaa otettuna. Laitteen telekamerassa on 3,5-kertainen optinen zoomi ja satakertainen digitaalinen zoomi, joiden tuottamaa dataa laite yhdistää muiden kameroiden keräämiin tietoihin parantaen niiden laatua. Laite ansaitsee erityismaininnan 12 megapikselin etukameransa selfie-kuvien laadukkaasta bokeh-efektistä, joka sumentamisen lisäksi osaa myös tummentaa taustaa tyylikkäästi. Tulos on poikkeuksetta tyylikäs.

Telekameran vertailussa Honor Magic4 Pro ja OnePlus 10 Pro.

Laitteen monipuoliset kuvausominaisuudet ovat sen suorituskyvylle vielä toistaiseksi turhan raskaita, sillä aktiivisissa kuvaustilanteissa kamera jää ajoittain ruksuttamaan otettujen kuvien laskennallista parantamista. Tällaisessa tilanteessa kameran avautuminen uudelleen kestää joskus piinallisen pitkään, video tallentuu nykivänä ja otettuja kuvia jopa katoaa prosessien jumiuduttua. Yllättävän usein kuvia katoaa bittien taivaaseen, kun puhelimen suorituskyky ei riitä käsittelemään niiden tallentamista. Tämä tuottaa vakavia ongelmia varsinkin nopeiden tilanteiden tallentamisessa, kun jo otettuja kuvia katoaa. Ajoittain laite myös kuumenee ja akkukesto lyhenee. Nämä ongelmat ilmenevät vain kun otetaan nopeasti paljon kuvia, eli tavallisessa kuvauksessa ongelmia ei ilmennyt.

Tätä kuvaa Honor Magic4 Pro yritti tallentaa muutaman minuutin, kunnes lopulta kadotti koko kuvan laitteesta.

Honor Magic4 Pro on erittäin varteenotettava laite myös aktiiviselle somettajalle, kunhan ongelmia saadaan korjattua ohjelmistopäivityksillä. Varsinaisia Android-päivityksiä Honor lupaa vähemmän kuin kilpailijansa, sillä päivityksiä on tulossa tällä tietoa vain kahden vuoden ajan. Se on tämän hintaluokan puhelimelle liian vähän.

Laitteen kasvontunnistus toimii verrokkiryhmässään selvästi parhaiten. Honor Magic4 Pro sisältää hieman pieneksi jääneen 4 600 mAh akun, jonka tulisi kestää aktiivista käyttöä koko päivän ajan. Näin ei nyt kuitenkaan ole. Saman ongelman parissa kamppailee toki myös OnePlus 10 Pro, sillä molemmat tarvitsevat aktiivisessa käytössä päivän aikana myös välilatauksen. Peruskäytössä akku riittää aamuyöhön saakka. Honor Magic4 Pron lataus on kuitenkin huippunopea, sillä peräti 100 watin latausnopeus täyttää akun yhdessä hujauksessa – myös langattomasti.

1 099 euron hintainen Honor Magic4 Pro tuli Suomessa myyntiin 13. kesäkuuta 2022 kahdessa värissä, joita ovat Midnight Black ja Cyan Blue. Muistin osalta myynnissä on vain yksi malli, jossa on 8 gigatavua RAM-muistia ja 256 gigatavua tallennustilaa. Tilaa riittää siis aktiivisemmallekin kuvaajalle. Yhteenvetona todettakoon, että Honor Magic4 Pro on kesän 2022 markkinoiden selkeää parhaimmistoa. Tulevien päivitysten myötä vieläkin parempi.