Internet Explorer sai oman hautakiven – hervoton teksti kiteyttää merkityksen

Digi · Terhi Piiroinen

Etelä-Koreassa on pystytetty hautakivi edesmenneelle Internet Explorerille. Microsoft ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että selain siirretään digitaaliselle eläkkeelle. Microsoft sulki Internet Explorerin virallisesti 27 vuoden palvelun jälkeen keskiviikkona 15. kesäkuuta.

Etelä-Koreassa luotettiin vahvasti Microsoftin internetselaimeen. Nyt eräs eteläkorelainen mies on päättänyt kunnioittaa selaimen muistoa pystyttämällä sille muistomerkin. Hautakivi pystytettiin katolle Gyueongjun kaupungissa. Muistomerkissä lukee: ”Hän oli hyvä työkalu muiden selaimien lataamiseen”, Clien-sivustolla kirjoitetaan.

Internet Exploreria on pilkattu siitä lähtien, kun Chrome ja Firefox tulivat peliin. Tästä huolimatta selain oli itse asiassa yksi eniten käytetyistä Etelä-Koreassa ja Japanissa. Itseasiassa eteläkorealaisten oli lain mukaan käytettävä Internet Exploreria verkkokaupoissa ja pankkiasioissa vuoteen 2014 saakka, koska hallitus oli luonut digitaaliset sertifikaatit kansalaisten henkilökohtaisille tiedoille Microsoftin ActiveX-laajennuksella.

Nikkei Asian mukaan maaliskuussa tehty tutkimus paljasti, että 49 prosenttia Japanin organisaatioista luotti edelleen Internet Exploreriin työssään. Selaimen lopettaminen vaikuttanut japanilaisten netinkäyttöön.