Söpö näky videolle – lumileopardin pentu säikäytti emonsa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lumileopardit ovat uhanalaisia kissaeläimiä, joita elää Keski-Aasian luonnossa arviolta joitain tuhansia yksilöitä. Suomessa harvinaisen lajin edustajia on päästy ihastelemaan Ähtärin eläinpuistossa ja Korkeasaaren eläintarhassa.

Viraalina leviinneellä videolla todistetaan söpöä ja hauskaa hetkeä lumileopardiemon ja sen poikasen välillä. Pentu vaanii emoaan ja säikäyttää sen niin, että aikuinen kissaeläin pomppaa korkealle ilmaan. Alun perin Youtubessa vuosia sitten jaettu video on lähtenyt leviämään uudelleen sosiaalisessa mediassa.

Lumileopardiemo saattoi säikähtää pentua oikeasti, mutta hauskalle näylle on myös toisenlainen selitys. Tosiinaan leopardiemot nimittäin vain esittävät joutuneensa pentujensa säikäyttämiksi opettaakseen niitä saalistamaan paremmin.