Mies uhkaili luvattomalla aseella – aiheutti poliisioperaation Lohjalla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lohjalla oli luvattoman aseen käyttöön liittyvän uhan vuoksi monipartiotehtävä sunnuntaina 19. kesäkuuta. Mies oli uhannut omaa henkeään, mutta sanonut käyttävänsä asetta mahdollisesti myös paikalle saapuvia viranomaisia kohtaan.

– Länsi-Uudenmaan poliisi sai sunnuntaiaamuna tehtävän, jonka mukaan Lohjalla asuva mies oli uhannut itseään ja myös paikalle hälytettyä poliisia todennäköisesti laittomalla ampuma-aseella. Tehtävälle osallistui useita poliisipartioita, ja se päättyi rauhallisesti, poliisista kerrotaan.

Mies oli ollut omakotitalossa, mutta tuli lopulta itse ulos talosta poliisin käskyttämänä. Kiinniotto tapahtui rauhallisesti. Poliisi suoritti taloon kotietsinnän, jonka seurauksena partio löysi luvattoman käsiaseen, aseen osia sekä useita kymmeniä patruunoita. Talosta löytyi lisäksi huumausaineita. Poliisi epäilee miestä ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.