Lasten pilapuhelulla karu seuraus Turussa – massiivinen etsintäoperaatio turhaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turussa nähtiin torstaina massiivinen etsintäoperaatio, jossa yritettiin paikantaa hukkumisvaarassa ollutta ihmistä. Lopulta kävi ilmi, että kaiken takana oli lasten pilapuhelu.

Satamavahti oli saanut puhelun, jonka mukaan Pitkälläsalmella oli nähty ihminen veden varassa. Vahti puolestaan ilmoitti asiasta hätäkeskukseen. Pitkään kestäneisiin etsintöihin hälytettiin Turun Sanomien mukaan meripelastuksen helikoptereita, pelastuslaitoksen yksiköitä, lääkärihelikopteri ja poliisi.

Meripelastus ei saanut yhteyttä puhelimensa sulkeneisiin alkuperäisiin ilmoittajiin, minkä ansiosta etsijät alkoivat haistaa palaneen käryä. Lopulta soittajiin saatiin yhteys ja koko totuus selvisi. Poliisi kävi haastattelemassa pilapuhelun tehneitä lapsia ja heidän vanhempiaan.

Meripelastuskeskuksen johtoupseeri Petri Kippola kuvailee tekoa ilkivallaksi ja perättömäksi vaarailmoitukseksi, jonka vuoksi viranomaisten resursseja valui hukkaan. Asia ei kuitenkaan poliisin johtokeskuksen mukaan vaadi jatkotoimenpiteitä. Kippola kertoo pilapuheluiden johtavat pelastustehtäviin Turussa noin muutaman kerran vuodessa.