Verottajalta merkittävä lisäetu 600 000 suomalaiselle

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Eduskunta päätti keväällä nostaa kodin ja työpaikan välisten matkakulujen enimmäismäärää tilapäisesti 7.000 eurosta 8.400 euroon. Matkakulujen omavastuu säilyy ennallaan 750 eurossa. Lisäksi oman auton käyttöön liittyvät kilometrikohtaiset vähennykset kodin ja työpaikan välisillä matkoilla nousivat väliaikaisesti tälle vuodelle. Korotus on viisi senttiä kilometriltä.

Jos vähennyksen saa oman auton käytön mukaan, on summa 0,30 euroa kilometriltä. Käyttöetuautosta vähennys on 0,24 euroa kilometriltä. Kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja voi vähentää oman auton käytön mukaan vain, jos tietyt ehdot täyttyvät. Lähes 600.000 henkilön matkakulut kodin ja työpaikan välillä ovat niin korkeat, että he hyötyvät keväällä päätetyistä tilapäisistä korotuksista matkakuluvähennykseen tai oman auton käytöstä saatavaan kilometrikorvaukseen.

Parantuneet veroedut saa käyttöön heinäkuun alusta, kun tekee uuden verokortin. Helpoimmin uuden verokortin tekeminen onnistuu OmaVerossa. Kun matkakulut tai kilometrikohtaiset vähennykset ilmoittaa verokorttihakemuksessa, aikaisempaa suurempi verovähennys voi pienentää loppuvuoden veroprosenttia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.