86-vuotiaasta tuli pisimpään lentoemäntänä työskennellyt – aloitti vuonna 1957

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

86-vuotias Bette Nash on viettänyt merkittävän osan elämästään ilmassa. Yhdysvaltojen Bostonista kotoisin oleva nainen on nimetty pisimpään alalla olleeksi lentoemännäksi. Bette Nash aloitti ABC News -sivuston mukaan työnsä matkustamohenkilökunnan jäsenenä vuonna 1957 Eastern Airlines -lentoyhtiössä.

American Airlines -yhtiöllä nykyään työskentelevä nainen ei ole koskaan vaihtanut alaa, vaan hän on työskennellyt yhtäjaksoisesti lentoemäntänä jo 65 vuoden ajan. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan Nash on myös vanhin parhaillaan töissä oleva lentoemäntä. Nash on työskennellyt suuren osan urastaan New York-Boston-Washington -väliä kulkevissa koneissa, sillä se mahdollistaa hänelle illalla kotiin palaamisen ja toimintarajoitteisesta pojastaan huolehtimisen.

Nashin mukaan matkustamohenkilökunnan työ on muuttunut merkittävästi vuosien varrella. Naisen aloittaessa työt lentoyhtiö esimerkiksi tarkisti hänen kotinsa aviomiehen varalta, sillä lentoemäntien piti olla sinkkuja. Nash myös punnittiin jokaisen työvuoron alussa, ja painon lisääntyminen olisi voinut johtaa lomautukseen.