Stranger Things tehtailee maailmanlaajuisia hittejä – ensin Kate Bush ja nyt Metallica

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kate Bushin Running Up That Hill -kappale nousi aikaisemmin tänä vuonna uuteen kukoistukseen Netflixin Stranger Things -sarjan ansiosta. Sarjan uusien jaksojen myötä myös toinen 1980-luvun suosikkikappale on tehnyt uuden tulemisen listoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Stranger Thingsin neljännen tuotantokauden viimeisessä jaksossa nähdään kohtaus, jossa Metallican Master of Puppets -kappale on merkittävässä osassa. Vuonna 1986 julkaistu kappale on sittemmin noussut Spotifyn Maailman Top 50 -listan sijalle 26. Yhdysvaltojen soitetuimpien kappaleiden listalla Master of Puppets on noussut jo sijalle 12.

Master of Puppets julkaistiin alun perin Metallican samannimisellä studioalbumilla vuonna 1986. Levy nousi ilmestymisaikoinaan parhaummillaan Billboard -listan sijalle 29. Sittemmin albumia on myyty pelkästään Yhdysvalloissa yli kuusi miljoonaa kappaletta.