AVI: Kuuusamon Suurpetokeskuksen täytyy korjata epäkohdat – sai tiukan määräajan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuusamon Suurpetokeskus on ollut viime viikkoina otsikoissa eläinsuojelulain laiminlyöntiin liittyvien epäilyjen vuoksi. Nyt Pohjois-Suomen aluhallintovirasto on ilmoittanut velvoittavansa Suurpetokeskusta korjaamaan epäkohdat 31. elokuuta mennessä.

Aluehallintovirasto katsoo, ettei eläinten hyvinvointi ole Kuusamon Suurpetokeskuksessa enää välittömässä vaarassa. 29. kesäkuuta tehdyssä tarkastuskäynnissä todettiin, että eläinten oloihin on tehty parannuksia. Esimerkiksi Aina-karhu oli siirretty asiallisiin olosuhteisiin, karhujen aitoja oli korjattu eläimille oli annettu virikkeitä.

Aluehallintoviraston mukaan Kuusamon Suurpetokeskus Oy:n toiminnassa oli kuitenkin edelleen epäkohtia, jotka täytyy korjata elokuun loppuun mennessä. Lopullinen ratkaisu luvan peruuttamista koskevassa asiassa tehdään määräajan jälkeen.

Suurpetokeskuksen täytyy järjestää tarhan eläimille asianmukainen eläinlääkärin terveystarkastus, hankkia hoitoa sairaille eläimille, estää toisilleen lähisukua olevien eläinten lisääntyminen ja osoittaa osallistuvansa lajien suojelua koskevaan tietojen vaihtoon riittävästi.