Batmanin kohuttu nännipuku huutokaupataan – lähtöhinta 40 000 dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1997 ilmestynyt Batman and Robin -elokuva ei nauti supersankarifanien suosiosta. Elokuvaa on kritisoitu lukuisista syistä, joista yksi koskee sen puvustusta. Erityisesti faneja hiersi Batmanin näkyvillä muovinänneillä varustettu puku.

Nyt viittasankaria elokuvassa esittäneen George Clooneyn käyttämä pahamaineinen Batman-puku huutokaupataan. Variety-lehden mukaan nännipuvun lähtöhinta on Heritage Auctions -huutokaupassa 40 000 dollaria eli noin 39 500 euroa.

Batman and Robinin puvustaja Jose Fernandezin mukaan puvun nännien inspiraationa toimivat muinaisen Rooman sotilaiden haarniskat. Vuoden 1989 Batmanin ja Batman Paluu -elokuvat ohjannut ja myöhemmin elokuvasarjasta lähtöpassit tuotantoyhtiöltä saanut Tim Burton puolestaan kritisoi taannoin pukua kovin sanankääntein.

– Minun valitettiin olevan liian outo ja liian synkkä, ja sitten he laittoivat nännit Batman-pukuun? Painukaa v*ttuun, Burton avautui Empire-lehden haastattelussa.