Halpa kala ei kelvannut eläintarhan pingviineille – koominen reaktio videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilaisessa yleisöakvaariossa on jouduttu odottamatoman ongelman eteen. Hakone-en Aquariumissa asuvat pingviinit ovat heittäytyneet nirsoiksi, eivätkä aikaisempaa halvemmat kalat kelpaa niille.

Tokiossa sijaitsevan yleisöakvaarion pingviinejä ruokittiin aikaisemmin piikkimakrilleilla. Niiden hinnan noustua jopa 30 prosentilla viime vuonna akvaariossa päätettiin vaihtaa edullisempaan makrilliin. Pingviinit eivät ole olleet asiasta mielissään.

Viraalina levinneellä videolla pingviinit kieltäytyvät itsepäisesti niille tarjotuista halpalaatuisemmista kaloista. Akvaariossa työskentelevä Hiroki Shimamoto kertoo Vice-lehdelle lintujen jopa sylkevän kaloja pois suustaan. Työntekijöiden mukaan pingviinit syövät halvempia kaloja vastentahtoisesti, mikäli joukkoon on sekitettu piikkimakrillia.