Räjähteitä anastettu työmailta Itä-Uudellamaalla – osa löytyi kotietsinnässä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi on kehottanut yrityksiä huolehtimaan räjähteiden lainmukaisesta säilyttämisestä. Itä-Uudenmaan poliisille on kesän aikana kirjattu tapauksia, joissa räjähdystyömailta on anastettu louhintaräjähteitä ja nalleja.

Osa yhdessä tapauksessa anastetuista räjähteistä löydettiin kotietsinnän yhteydessä Vantaalla sijaitsevan kiinteistön pihavarastosta. Poliisi epäilee räjähdevarkauksien keskittymisen Itä-Uudellemaalle johtuvan siitä, että alueella on runsaasti suuria rakennuskeskittymiä. Varkaiden mukaan päätyy työmailta myös esimerkiksi työkoneita ja työkaluja.

– Räjähdevarkauksia tutkitaan tässä törkeinä varkauksina ja räjähderikoksina. Tutkimme myös, onko näillä räjähderikoksilla mahdollisesti yhteyttä toisiinsa, rikoskomisario Rauno Jämsä kertoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan räjähteiden säilytyspaikan tulee olla murtovarma ja kaksinkertaisella lukituksella suojattu. Poliisi suosittelee myös aidan paikkaamista ja kameravalvontaa.