Remontissa paljastui setelikätkö 1930-luvulta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhoja taloja remontoidessa voi tehdä hämmästyttäviäkin löytöjä. Eräs Yhdysvaltojen New Jerseyssä asuva mies löysi ostamansa mökin alta lähes sata vuotta vanhan rahakätkön.

Rick Gilson osti vaimonsa Suzannen kanssa neljä vuotta sitten New Jerseyssä sijaitsevan, 1920-luvulla rakennetun mökin. Rick kaivoi remontin yhteydessä pienoiskaivuria rakennuksen kuistin alta, ja löysi rikkaruohoksi ensin luulemiaan pyöreitä esineitä. Tarkisteltuaan löytöä tarkemmin hän tajusi niiden olleen kuminauhoilla sidottuja setelirullia.

Rulissa oli 10 ja 20 dollarin seteleitä yhteensä tuhannen dollarin edestä. Osa rahoista oli edelleen erittäin hyväkuntoisia. Kaikki setelit olivat vuodelta 1934, mikä sai Rickin epäilemään ettei niitä oltu hankittu laillisin keinoin.

Tuhat dollaria olisi NJ.com-uutissivuston mukaan vastannut nykyrahassa yli 21 000 dollaria. Rickin suunnitelmissa on selvittää mökin historiaa alueella pitkään asuneilta naapureilta. Hän ei suunnittele käyttävänsä löytämiään rahoja, sillä niiden tarina on aivan liian kiehtova.