Suomeen merkittävä kansainvälinen luistelukilpailu: ”Harvinaislaatuinen tilaisuus”

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen taitoluisteluliitto järjestää Espoossa 25.-27. marraskuuta 2022 kansainvälisen grand prix -sarjan kilpailun. Kansainvälinen luisteluliitto antoi Suomelle järjestämisvastuun sen jälkeen, kun kilpailua ei päätetty vastoin alkuperäissuunnitelmia järjestää Venäjällä.

Grand prix -sarjan kilpailuun saapuu 60 kärkiluistelijaa eri puolilta maailmaa. Espoon areenalla järjestettävässä tapahtumassa kisataan naisten ja miesten yksinluistelussa, jäätanssissa ja pariluistelussa. Taitoluisteluliiton tiedotteen mukaan kyseessä on toinen kerta, kun Suomessa järjestetään grand prix -tason kilpailu.

– Näin monen tämän tasoisen kilpailun järjestäminen yhden kauden aikana on harvinaislaatuinen tilaisuus mille tahansa lajille, Suomen taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheino kertoi tiedotteessa.