Kansalaisaloite vaatii Suomeen Taksitarkastajayksikköä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähitaksi on perustanut taksinkuljettajien, taksiyrittäjien ja työntekijöiden voimin valtakunnallisen kansalaisaloitteen. Aloitteessa vaaditaan Suomeen Taksitarkastajayksikön perustamista Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin yhteyteen.

– Vaadimme kansalaisaloitteessa valtakunnallisesti tehokkaampaa ja uskottavampaa viranomaisvalvontaa taksialalle. Kansalaisaloitteemme tavoitteena on palauttaa yleinen luottamus ja turvallisuus takseihin. Aloite on laadittu suomalaisen taksialan pelastamiseksi, Lähitaksista kerrotaan.

– Suomalainen taksiala koki järisyttävän myllerryksen 1.7.2018, jolloin astui voimaan Laki liikenteen palveluista, sisältäen taksitoimialan lainsäädännön uudistuksen. Ennestään vakaan, luotettavan, turvallisen, säännellyn ja maailman parhaimmaksi luonnehditun toimialan sijaan alalle ja katukuvaan alkoi ilmestyä laajamittaista harmaata taloutta, järjestyshäiriöitä, ammattitaidon puutetta sekä röyhkeää rikollisuutta asiakkaiden ryöstöhinnoittelusta kilpailevien kuljettajien uhkailuun ja taksiyrittäjien elinkeinonvapauden rajoittamiseen, aloitteessa kuvaillaan.