Hurja video: Palava asuntoauto liikkui tiellä itsekseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uudessa-Seelannissa kuvatulla viraalivideolla todistetaan erikoista ja aavemaistakin näkyä. Raumati Beachilla sijaitsevassa naapurustossa oli syttynyt palamaan asuntoauto, mutta tulipalo ei ole edes hälyttävin videolla nähtävä asia.

Craig Meek oli vierailemansa tyttärensä kanssa ystäviensä luona, kun he haistoivat voimakkaan bensiinin hajun ja seurasivat sitä ulos. Meekin järkytykseksi naapurin asuntoauto oli ilmiliekeissä. Asuntoauton omistaja pelkäsi ajoneuvossa olleen kaasusäiliön räjähtävän ja aiheuttavan palon leviämisen.

Yhtäkkiä asuntoauton valot syttyivät päälle, ja ajoneuvo lähti liikkeelle itsekseen. Meek kuvaili tilannetta NZ Herald -lehdelle yliluonnolliseksi ja väittää asuntoauton omistajan vaimon kuolleen ajoneuvossa kolme vuotta aiemmin. Miehen mukaan palo olisi todennäköisesti levinnyt asuintaloihin, mikäli auto olisi pysytellyt paikoillaan.

Video herätti runsaasti huomiota verkossa ja näylle tarjottiin myös vähemmän korkealentoisia selityksiä. Moni epäili tulipalon aiheuttaneen asuntoauton starttimoottorin oikosulun ja ajoneuvon vaihteen olleen vapaalla.