IS: Suviseuroista puhkesi someraivo – kemiallisten vessojen tyhjentämisestä rikosilmoitus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lopen Räyskälässä järjestettiin 1.-4. heinäkuuta Suviseurat. Lestadiolaisten järjestämään hengelliseen tapahtumaan kerääntyy vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Suurtapahtumaan liittyviä lieveilmiöitä on Ilta-Sanomien mukaan puitu jälkikäteen sosiaalisessa mediassa Räyskälän Facebook-ryhmässä. Paikallisten mukaan osa vierailijoista on roskannut, tunkeutunut pihoille, heittänyt läheiseen jokeen jätevettä ja jopa tuhonnut veneitä.

Alueella mökkeileviä hiersivät luvatta lähijärvessä peseytyneet. Lopen ympäristöpäällikön mukaan Suviseuran järjestäjät ohjeistivat vieraita peseytymään tapahtuma-alueella, mutta se ei kuumalla ilmalla toteutunut. Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Jorma Hentilän mukaan vieraita myös huomautettiin roskaamisesta ja mökkeilevien yksityisyyden kunnioittamisesta, ja partio kävi siivoamassa lähialueen rannat.

Suviseuroista kirjataan Hämeen poliisille näillä näkymin yksi rikosilmoitus. Se liittyy kemiallisten wc:iden luvattomaan tyhjentämiseen.